fbpx
Bygglet / Om informasjonskapsler

Om informasjonskapsler

For at Bygglet sin nettside skal bli så god som mulig, bruker vi cookies/informasjonskapsler. Men hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler med informasjon lagret på datamaskinen din som hjelper oss med å forbedre og tilpasse brukeropplevelsen din på nettstedet, og for å levere en mer personlig tjeneste. Vær oppmerksom på at datamaskinen også betyr nettbrett og smarttelefon, med mindre annet er oppgitt.

Det finnes to typer informasjonskapsler, “vanlige” informasjonskapsler og sesjonskapsler.

  • Sesjonskapsler lagres midlertidig i datamaskinens minne mens du surfer på en side, for eksempel for å holde oversikt over språket du har valgt, men forsvinner når du lukker nettleseren.
  • Vanlige informasjonskapsler lagrer en fil i lang tid på datamaskinen din. Den brukes for eksempel til å snakke om det som er nytt på det nåværende nettstedet siden brukeren sist besøkte det eller lage statistikk om besøket ditt. Når utløpsdatoen for gjeldende informasjonskapsel er passert, blir den slettet fra datamaskinen din når du besøker nettstedet som plasserte informasjonskapselen på datamaskinen din til å begynne med.

Informasjonskapsler kan ikke skade datamaskinen din, men du har fortsatt muligheten til å avstå fra å gi samtykke og også å tilbakekalle ditt samtykke ved å slå den av på datamaskinen din eller ved å slå den av i nettleserinnstillingene. Da vil ingen tekstfiler fortsette å bli lagret, og du kan også slette eksisterende informasjonskapsler i nettleserinnstillingene dine, og angi en advarsel som skal gis hver gang nettstedet prøver å plassere en informasjonskapsel på datamaskinen din. Hvis du bruker et nettbrett, kan du normalt gjøre dette ved å endre innstillingene til operativsystemet, og hvis du bruker en smarttelefon, kan du normalt gjøre dette ved å endre innstillingene for smarttelefonens nettleser. Husk at hvis du slår av informasjonskapsler, kan Bygglet sitt nettsted og dets funksjonalitet bli svekket.

Hvordan bruker Bygglet sitt nettsted informasjonskapsler?

Hos Bygglet bruker vi informasjonskapsler for å tilby, utvikle og evaluere tjenester i våre digitale kanaler, samt gi våre besøkende tilpasset kommunikasjon og markedsføring. Det kan også være informasjonskapsler satt av andre enn oss for å vise relevante annonser utenfor dette nettstedet. Uten informasjonskapsler fungerer ikke Bygglet sitt nettsted fullt ut, og i tillegg kan våre tilbud og annonser vises for deg oftere enn ellers. Ved å la nettleseren eller datamaskinen din være innstilt på å tillate informasjonskapsler, godtar du vår og Googles bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt som beskrevet i denne informasjonen.

Dersom du vil vite mer om informasjonskapsler og hvordan de fungerer, kan du lese mer på www.allaboutcookies.org.